يکشنبه 17 فروردين 1404 - 07 شوال 1446
 منوی اصلی
 
تاریخ : سه شنبه 25 فروردين 1394     |     کد : 11

تداوم جلسات تدوین برنامه علمیاتی امنیت غذایی دردانشگاه علوم پزشکی تبریز

تداوم جلسات تدوین برنامه علمیاتی امنیت غذایی دردانشگاه علوم پزشکی تبریز

جلسه تدوین برنامه عملیاتی درحوزه امنیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به ریاست دکتر محمدحسین صومی رئیس دانشگاه و با حضور اعضاء برگزار شد.

صومی با بیان اینکه درکشورهای جهان سوم بحث امنیت غذایی بسیار مهم است گفت بعد از طی این مرحله ایمنی غذا مطرح خواهد شد که شعار امسال سازمان جهانی بهداشت نیزبه این موضوع ارتباط دارد .

وی گفت: مامتاسفانه در تولید ، عرضه ، توزیع مواد ومحصولات غذایی مشکل داریم که امیدواریم اعضای کارگروه امنیت غذایی با تمام قوا در راستای حل این مشکلات در جهت دفاع از حقوق مردم اقدام نماید .

رئیس دانشگاه بر لزوم رعایت موارد امنیت غذایی در شهرستان ها نیز تاکید کرده و از جهاد کشاوری خواستار ارائه برنامه ایمنی غذا که در سند تدبیروتوسعه مورد بحث و بررسی قرار گرفته ،شدند.

دکتر صومی بر استفاده از ظرفیت NGO ها درحوزه ایمنی غذا وعدم کاهلی در پیگیری روند از سوی متولیان این امر تاکید کرده و از تشدید نظارت دانشگاه در تولید پنج محصول اساسی سبد غذایی مردم در سال جاری خبرداده و گفت :درتلاشیم تا درکلیه مواد غذایی استان اطمینان قطعی برسلامت آن حاصل شود.

مدیر جهاد کشاورزی نیز در خصوص اهمیت حفظ ایمنی غذا گفت : ایمنی غذا برای آحاد مردم است واین امر نیازمند یک کار تیمی و جزو مسئولیت های کلیه دستگاه ها وارگانهای ذیربط است و عمده وظیفه ی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان یک پیش نیاز تربیت کارشناسان واساتید در این زمینه و انجام نظارت بر رعایت اصول اولیه بهداشتی در زمینه تولیدات ، خرید و مصرف بهینه سموم شیمیایی ومنابع عالی و بیولوژیک است اینکه سلامت محصول را از کاشت تامصرف را اجرا کنیم.وی در ادامه سخنان خود به ایجاد 64 کلینیک گیاه پزشکی با 200 نفر با مدرک دکترا وکارشناس ارشد و98 شرکت فنی مشاوره ای اشاره کرده وافزود که همه این محلها فعال هستند  وخواستارشناسنامه برای عرضه محصولات جهاد کشاورزی از طریق این کلینیکها شد واین صدور شناسنامه را از 4 محصول پیاز ،گوجه فرنگی،سیب زمینی ،خیار شروع کرده اند که انشاالله به مرحله اجرا خواهد رسید واین 4 نوع صیفی جات از مرحله کاشت تا برداشت به نحو احسن کنترل خواهند شد وایشان 80% محصولات کشاورزی را استاندارد اعلام نمودند که از مهمترین آنها گندم میباشد .

درادامه دکتر نجفی معاون غذا وداروی دانشگاه از اقدامات وهماهنگی های این معاونت در راستای امنیت غذایی دراستان توضیحاتی ارائه نموده و دکترمردی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان نیز مداخلات و مجوزهای صادره از این اداره در حوزه امنیت غذایی را تشریح کرد.

سپس مدیر کل دامپزشکی استان نیز با اعلام اینکه 450 واحد مرغداری مجازدر استان وجود دارد افزود  از مسائل ومشکلات و کمبودهای این سازمان درزمینه امنیت محصولات دامی گفته و اذعان داشت: کارشناسان این سازمان نظارت دقیق برسلامت گوشت های دامی بالاخص ذبح مرغ قبل و بعد از کشتار دارند و پیگیریهای جدی نیز در این زمینه انجام می شود ویک خبر خوش از مدیر کل دامپزشکی استان که استان آذربایجانشرقی اولین استانی است که دارای کدرهگیری بر روری محصولات طیور میباشید واین کد رهگیری به سامانه متصل میباشد که اطلاعات لازم را به مشتری ارائه می دهد.

گفتنی است با اظهار نظر دیگر اعضا، مصوبات لازم جهت آماده سازی مراحل عملیاتی نمودن امنیت غذایی به اطلاع حاضرین رسید تا در استانداری مطرح وبه تصویب نهایی برسد.