جمعه 7 دي 1403 - 25 جمادى الثانية 1446
 منوی اصلی
 
تاریخ : يکشنبه 22 اسفند 1400     |     کد : 39

کارگروه سلامت

هماهنگی بین بخشی برنامه دیجیتال سلامت HIV

هماهنگی بین بخشی برنامه دیجیتال سلامت HIV

در راستای طراحی و اجرای برنامه دیجیتال سلامت اچ آی وی جلسه توجیهی و آموزشی با مسئولین مراکز تحقیقاتی مرتبط با موضوع دیجیتال سلامت اچ آی وی در  مورخۀ 02/12/1400روز دوشنبه راس ساعت 10صبح ، با حضور معاون بهداشت دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دبیر برنامه دیجیتال سلامت اچ آی وی، و نمایندگان مراکز تحقیقاتی مدعو  در محل مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه  برگزار شد.
در ابتدای جلسه آقای دکتر حقائی معاون بهداشت دانشگاه در مورد اهمیت موضوع اچ آی وی و  مزایا و اهمیت  رفتن به سمت دیجیتال سلامت و  نقش آن در پیشبرد مسائل سلامت صحبت نمودند و بر لزوم  تداوم برگزاری دوره ای جلسات و پیگیری مصوبات تاکید داشت .
در ادامه دکتر نورآبادی با ارائه آخرین یافته‌ها در خصوص اچ آی وی و عوامل خطر و آمارهای جهانی و ایران و  الگوی ابتلا در ایران به صورت مبسوط به تشریحِ لزوم بیماریابی بیشتر  اچ آی وی و اهمیت فضای دیجیتال با توجه به گستردگی و  در دسترس بودن آن برای آحاد مردم و امکانات فضای دیجیتال در پیشگیری و بیماریابی اچ آی وی  پرداخت و انتظارات برنامه از مراکز تحقیقاتی دانشگاه را بیان کرد.
در ادامه آقای دکتر پرویز شهابی‌ معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه  در خصوص لزوم ورود فعال و موثر  مراکز تحقیقاتی برای یافتن پاسخ برای مشکلات بهداشتی و اجتماعی و علی الخصوص عفونت اچ آی وی  صحبت نمود.
سپس آقای دکتر  جعفر صادق تبریزی رئیس محترم مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی به تبیین اصل 1+5 در عفونت اچ آی وی پرداخت که شامل پیشگیری (مثل آموزش، و توزیع وسایل محافظتی)، شناسایی (مثل انجام تست‌های تشخیصی و مشاوره‌های ترغیبی)، مراقبت( خدمات مراقبتی ارائه شده در مراکز مشاوره و مراقبت از بیماری‌های رفتاری)، درمان(درمان دارویی برای کنترل ویروس و عفونت‌های دیگر)، اندازه گیری (مثل اندازه‌گیری CD4 و VL در افراد مبتلا به اچ آی وی) و بعلاوه سوپرویژن است. و بر این موضوع تاکید کردند که در این برنامه دیجیتال سلامت در ابتدایِ امر بایستی بر دو اصل اول  و دوم یعنی پیشگیری از ابتلا به عفونت اچ آی وی و شناسایی مواد جدید متمرکز شد.
دکتر علیرضا استاد رحیمی رئیس محترم مرکز تحقیقات علوم تغذیه بر لزوم فعال بودن تمام اعضاء به عنوان کمیته تحقیقات دیجیتال سلامت اچ آی وی تاکید و بر تقسیم وظایف برای شواهد محور بودن هراقدامی تاکید کردند.
در ادامه آقای دکتر محمد رضا رئیسی کارشناس مسئول فرآیند اچ آی وی / ایدز معاونت بهداشت دانشگاه به ارائه آمار موارد ابتلا در استان پرداختند و به لزوم بیماریابی بیشتر برای رسیدن به هدف 90*90*90 تاکید کردند.